Hoogbegaafdheid

Als leerkracht secundair onderwijs kwam ik meer en meer in contact met hoogbegaafde leerlingen en ook de problemen met mijn zoon waren het begin van een mooi en inspirerend verhaal. Toen ben ik me grondig gaan verdiepen in deze materie met behulp van opleidingen en studies over hoogbegaafdheid ( Tania Gevaert, Ans Ramaut, Tijl Koenderink , Tessa Kieboom en de expertopleiding bij Hoogbloeier) Deze opleidingen hebben mij veel handvaten gegeven voor mijn eigen zoon en werksituatie.  Met succes help en ondersteun ik nu al meer dan 10 jaar kinderen en hun ouders wanneer ze hindernissen tegenkomen tijdens het opvoedings- en schooltraject.  Op een verbindende manier probeer ik aan de groeipunten te werken. 

Ik ben ook al 2 jaar actief lid van het samenwerkingsverband hoogbegaafdheid Zeeuws-Vlaanderen. Hierbij help ik bij het opmaken van een hoogbegaafdheidsbeleid voor scholen.

Het is zo fijn om het welbevinden van een kind terug te geven en de juiste tools aan te reiken om verder de toekomst op een aangename manier tegemoet te gaan.